ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την Αλαμινό αγκαλιάζει ένα πανέμορφο τοπίο, πλούσιο σε  χρώματα και μυρωδιές. Άγρια βλάστηση, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και καθάρια ολογάλανη θάλασσα περιπλέκονται αρμονικά δημιουργώντας ένα τοπίο σαν ζωγραφιά.

Εσπεριδοειδή

Στην Αλαμινό η καλλιέργεια γης αποτελεί μια από τις βασικές ενασχολήσεις των κατοίκων από τα παλιά χρόνια έως σήμερα. Η καλλιέργεια της γης, ιδιαίτερα κατά στο παρελθόν, ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη εργασία. Στις μέρες μας, τα γεωργικά μηχανήματα διευκολύνουν και καταστούν αποδοτικότερες τις καλλιέργειες. Καλλιεργούνται κυρίως εσπεριδοειδή, όπως πορτοκαλιές, λεμονιές, και λαχανικά, όπως ντομάτες, αγγουράκια και αγκινάρες. Η ποιότητα και το μέγεθος της παραγωγής των συγκεκριμένων ειδών επηρεάζεται σημαντικά από την άρδευση, γι’ αυτό και οι καλλιεργητές  για να αντιμετωπίζουν τις περιόδους ανομβρίας προχώρησαν στη δημιουργία διατρήσεων.

Στο χωριό μας υπάρχουν και μερικές ελιές. Η ελαιοκαλλιέργεια είναι περιορισμένη, απλώς αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών της οικογένειας.

Οι ακαλλιέργητες εκτάσεις γης καλύπτονται με πλούσια άγρια βλάστηση, όπως κυπαρίσσια, ακακίες και πεύκα.

Φοίνικες

Ένα μαγευτικό τοπίο, ένας παράδεισος χρωμάτων και ευωδίας, αποκαλύπτεται το Φεβρουάριο, όταν οι αμυγδαλιές φορούν τα γιορτινά τους. Μπορεί να πει κανείς πως οι ανθισμένες αμυγδαλιές είναι μια από τις ωραιότερες εικόνες του χωριού μας.

Χωρίς αμφιβολία, η φύση χάρισε στην Αλαμινό μια ξεχωριστή ομορφιά…

 

Πηγή:
Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού

Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
VIDEO
 
3D GALLERY
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
 
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.